• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

rating
  • 63,00€
  • Κωδικός Προϊόντος:SP040
  • Διαθεσιμότητα:Διαθέσιμο


SARRIS, ROBOLA OF KEFALONIA, 2017...12,50€

VINO DI ANNA, JEUDI 15, 2015...25,00€

AZIENDA VITIVINICOLA LA STOPPA, MALVASIA AGENO, 2011...32,70€

Σύνολο...70,20 - 10% = 63,0


Μία εξαιρετική ρομπόλα από ορεινούς αμπελώνες της Κεφαλονιάς.

Οινοποίηση:
Τρύγος με τα χέρια
50 % αποβοστρύχωση - 50% εκχείληση "whole bunch" για 4 ημέρες
Πίεση σε οριζόντιο πιεστήριο
Άγρια ζύμωση
Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και δρύινα βαρέλια 2 τόνων
Μηλογαλακτική ζύμωση
Ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές
Χωρίς σταθεροποίηση
Αφιλτράριστο

Ποικιλία: Ρόμπόλα Κεφαλονιάς
Όνομα κρασιού: Sarris, Robola of Kefalonia
Όνομα κτήματος: Sarris Winery
Χρονιά: 2017
Όνομα παραγωγού: Πάνος Σαρρής
Τοποθεσία: Άβυθος, Κεφαλονιά - Αμπελοτόπια: Πανοχώρι - Φαγιάς

Ζωντανό ρουμπίνι χρώμα, με ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φραγκοστάφυλου, κερασιού και φράουλας σε συνδυασμό με λουλουδάτες και λεπτές αλμυρές νότες. Στο στόμα είναι μέτριου σώματος φρουτένιο,με καλή οξύτητα και λεπτοδομημένες τανίνες.

Μικρό ιστορικό:
Τα σταφύλια για αυτό το κρασί προέρχονται από έναν αμπελώνα 2 στρεμμάτων στο Monte LaGuardia, στα 800 μέτρα στη βόρεια πλαγιά της Etna. Τα 80 ετών αμπέλια του Nerello Mascalese συλλέγονται μαζί με μία μικρή ποσότητα (λιγότερο από 5%) Nerello Cappuccio και Alicante (Grenache). Στο 80% των σταφυλιών έγινε αποβοστρύχωση με το χέρι σε ανοιχτή ξύλινη μεταχειρισμένη δεξαμενή και τα υπόλοιπα προστέθηκαν ολόκληρα. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε από αυτόχθονες ζύμες. 
Το γλεύκος πατήθηκε πολλάπλές φορές για 8 ημέρες και στη συνέχεια πιέστηκε και μεταφέρθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια όπου σημειώθηκε μηλογαλακτική ζύμωση. 
Το κρασί έμεινε σε λεπτές οινολάσπες για έξι μήνες πριν από την εμφιάλωση χωρίς σταθεροποίηση και χωρίς φιλτράρισμα.

Το Vino di Anna είναι ένα μικρό κτήμα που ανήκει στην Anna Martens και στον Eric Narioo, στη βόρεια πλευρά του βουνού Etna της Σικελίας. Τα σταφύλια συλλέγονται με τα χέρια από αμπέλια ηλικίας 60 - 100 ετών. Το Nerello Mascalese είναι το κύριο κόκκινο σταφύλι, σε συνδυασμό με τα μικρά ποσοστά του Nerello Cappuccio και του Alicante.
Οι αμπελώνες κυμαίνονται από 760 με 1000 μέτρα υψόμετρο και είναι βιολογικοί.
Τα εδάφη είναι μαύρα από ηφαιστειακή τέφρα εκτός της περιοχής Linguaglossa, όπου είναι έντονα κόκκινα και γεμάτα από σίδηρο. 
Η περιεκτικότητα σε ανόργανα συστατικά είναι πολύ υψηλή, κάνοντας τα κρασιά εξαιρετικά νόστιμα. 
Τα κρασιά είναι φτιαγμένα με ελάχιστη παρέμβαση, φυσικές ζύμες, χωρίς πρόσθετα, χωρίς σταθεροποίηση ή φιλτράρισμα και λίγο ή καθόλου θειώδη.

Η Anna Martens και ο Eric Narioo άρχισαν να φτιάχνουν κρασιά μαζί στην Αίτνα το 2008. Το 2010 αγόρασαν τον πρώτο τους αμπελώνα και ένα παλιό οινοποιείο 250 χρόνων το οποίο αποκατέστησαν και δημιούργησαν το "Vino di Anna" . Σήμερα διαθέτουν 6 εκτάρια γης που εκμεταλλεύονται βιοδυναμικά. Έχουν επεκτείνει το οινοποιείο και έθαψαν 9 γεωργιανούς αμφορείς για οινοποίηση και ωρίμανση.

Όνομα κρασιού: Jeudi 15
Όνομα κτήματος: Vino di Anna
Χρονιά: 2015    
Όνομα αμπελουργού: Anna Martens & Eric Narioo


Φρέσκα αρώματα με νότες ροδάκινου, γκρέιφρουτ,εσπεριδοειδών ακόμα και φασκόμηλου. Στο στόμα αρωματικό και ισορροπημένο.


Μικρό ιστορικό: 
Το La Stoppa είναι ένα αρχαίο κτήμα. Παλαιότερα άνηκε στon Ageno, έναν ιταλό δικηγόρο και οραματιστή, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους Ιταλούς που καλλιεργούσε γαλλικές ποικιλίες επί ιταλικών εδαφών. Το κτήμα αποκτήθηκε το 1973 από την οικογένεια Pantaleoni που αποκατέστησε τους αμπελώνες και τα κελάρια.

Το κτήμα χρησιμοποιεί βιολογική καλλιέργεια. Στον αμπελώνα χρησιμοποιούνται μόνο θείο και χαλκός και όλες οι εργασίες στα αμπέλια πραγματοποιούνται με το χέρι. Από την εποχή που η οικογένεια Pantaleoni ανέλαβε τον αμπελώνα, οι τεχνικές οινοποίησης έχουν βελτιωθεί με προσεκτικές δοκιμές, προκειμένου να βρεθούν οι τεχνικές που ταιριάζουν καλύτερα στο τοπικό μικροκλίμα.
Η οινοποίηση είναι πολύ φυσική, με ελάχιστη παρέμβαση στο οινοποιείο. Η Elena εξηγεί ότι "ο στόχος είναι να παράγει κρασιά χαρακτήρα, του οποίου ο χαρακτήρας γεννάται στον αμπελώνα και ο οποίος δεν προδίδεται από την υπερβολική εργασία στο οινοποιείο - αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τελείως την τεχνολογία αλλά χρησιμοποιείται απλά για να συνοδεύει τα κρασιά στην ωριμότητά τους, αντί να τα προδίδει".

Terroir:
Άργιλος & ασβεστόλιθος

Οινοποίηση:
30 ημέρες εκχύλιση
ζύμωση σε 26° C  με 30°C 
Μηλογαλακτική
Θειώδη: Καθόλου!

Ποικιλία:  Malvasia di Candia Aromatica 60%, 40% Trebbiano και Ortrugo - Βιολογικό
Όνομα κρασιού:  La Stoppa Malvasia Ageno IGT Emilia
Όνομα κτήματος: Azienda Vitivinicola La Stoppa
Χρονιά: 2011
Αλκοόλ: 13.5%
Όνομα αμπελουργού: Elena Pantaleoni & Giulio Armani
Τοποθεσία: Rivergaro κοντά στην πόλη Piacenza, μέσα στην οινική ζώνη της Emilia Romagna (Βόρεια Ιταλία)
Αλλεργίες (αυγό ή/και γάλα): Τίποτα από τα δύο

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Latest Testimonials

“Wine is simple. Life is simple. It’s man that complicates, and it’s a shame.”
“Wine is simple. Life is simple. It’s man that complicates, and it’s a shame.” BERNANT NOBLET, CELLAR MASTER, DOMAINE DE LA ROMANE’E CONTI...
“Modern winemaking is a lot about using SO2, controlling fermentation and temperatures. But there is an alternative way, and it is better.”
“Modern winemaking is a lot about using SO2, controlling fermentation and temperatures. But there is an alternative way, and it is better.” DAVID BIRD MW, CHARTERED CHEMIST AND AUTHOR OF “UNDERSTANDING WINE TECHNOLOGY...
“Looking at it under a microscope, natural wine looks like a small universe”
“Looking at it under a microscope, natural wine looks like a small universe” GILLES VERGE’, A NATURAL WINE GROWER IN BURGUNDY, FRANCE...
“Το κρασί είναι που με οδηγεί, το άγριο κρασί που κάνει και τον σοφότερο άνδρα να τραγουδάει φωναχτά,... ακόμα τον προκαλεί να πει ιστορίες που καλύτερα να μην λεχθούν.”
“Το κρασί είναι που με οδηγεί, το άγριο κρασί που κάνει και τον σοφότερο άνδρα να τραγουδάει φωναχτά,... ακόμα τον προκαλεί να πει ιστορίες που καλύτερα να μην λεχθούν.” ΟΜΗΡΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΙΑ...
"It’s such arrogance to believe that everything that matters about wine is what we’ve discovered in the last 50 years. What about the previous 4,000?  Was it all rubbish wine?  Of course not!"
"It’s such arrogance to believe that everything that matters about wine is what we’ve discovered in the last 50 years. What about the previous 4,000? Was it all rubbish wine? Of course not!" ERIC NARIOO, LES CAVES DE PYRENNE, LONDON...