• Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Τι είναι φυσικό κρασί;


Υπάρχουν κάποια κριτήρια που πρέπει να πληροί ένα κρασί για να χαρακτηριστεί "φυσικό", καθώς αυστηρός όρος για το τι είναι "φυσικό κρασί" δεν υπάρχει. Πρώτα από όλα, οι αμπελώνες που προέρχεται το σταφύλι πρέπει να είναι βιολογικοί ή βιοδυναμικοί (πιστοποιημένοι ή όχι!) και ο τρύγος, να γίνεται μόνο με τα χέρια και όχι με μηχανικά μέσα. Η αλκοολική ζύμωση πρέπει να γίνεται με άγριες ζύμες και χωρίς να προστεθούν ένζυμα. Επίσης το "φυσικό κρασί" δεν έχει πρόσθετα (acid, tannin, colouring) εκτός από θειώδη που δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 70mg/l. Τελός, κανενός είδους άλλη τεχνική επεξεργασία δεν εφαρμόζεται, όπως αντίστροφη όσμωση, spinning cone, κρυοεκχύλιση, ultraviolet Cirradiation, φινίρισμα, καθώς και σταθεροποίηση. Το κρασί πρέπει να είναι ελαφριά ή καθόλου φιλτραρισμένο."

Latest Testimonials

“Wine is simple. Life is simple. It’s man that complicates, and it’s a shame.”
“Wine is simple. Life is simple. It’s man that complicates, and it’s a shame.” BERNANT NOBLET, CELLAR MASTER, DOMAINE DE LA ROMANE’E CONTI...
“Modern winemaking is a lot about using SO2, controlling fermentation and temperatures. But there is an alternative way, and it is better.”
“Modern winemaking is a lot about using SO2, controlling fermentation and temperatures. But there is an alternative way, and it is better.” DAVID BIRD MW, CHARTERED CHEMIST AND AUTHOR OF “UNDERSTANDING WINE TECHNOLOGY...
“Looking at it under a microscope, natural wine looks like a small universe”
“Looking at it under a microscope, natural wine looks like a small universe” GILLES VERGE’, A NATURAL WINE GROWER IN BURGUNDY, FRANCE...
“Το κρασί είναι που με οδηγεί, το άγριο κρασί που κάνει και τον σοφότερο άνδρα να τραγουδάει φωναχτά,... ακόμα τον προκαλεί να πει ιστορίες που καλύτερα να μην λεχθούν.”
“Το κρασί είναι που με οδηγεί, το άγριο κρασί που κάνει και τον σοφότερο άνδρα να τραγουδάει φωναχτά,... ακόμα τον προκαλεί να πει ιστορίες που καλύτερα να μην λεχθούν.” ΟΜΗΡΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΙΑ...
"It’s such arrogance to believe that everything that matters about wine is what we’ve discovered in the last 50 years. What about the previous 4,000?  Was it all rubbish wine?  Of course not!"
"It’s such arrogance to believe that everything that matters about wine is what we’ve discovered in the last 50 years. What about the previous 4,000? Was it all rubbish wine? Of course not!" ERIC NARIOO, LES CAVES DE PYRENNE, LONDON...